Rulo Çim ve Çimlendirme

Bahçesi olan herkes, yemyeşil ve bakımlı bir çime sahip olmayı arzular. Bir ev, değerli eşyalarla döşense de halısı, perdesi ve döşemesi olmadan dekorasyonu eksik kalır ve göze hoş görünmez. Aynı şekilde, çimsiz ve toprağın rengi görünen bir bahçe, nadide bitkilerle dolu olsa bile tamamlanmış sayılmaz. Ayrıca, çimin bahçeye dekoratif öneminden daha fazla faydaları vardır. İyi bakılan bir çim, bahçe toprağını kökleriyle bir ağ gibi sarar ve özellikle meyilli bahçelerde toprak kaybını önler. Yağışlı dönemlerde çamurlanmayı, kuru havalarda ise tozu engeller. Yabani otlarla mücadele ederek diğer bitkilerin daha sağlıklı büyümesini sağlar. Çimler gün boyu nefes alır ve havayı temizler. Sıcak yaz günlerinde ise suyu buharlaştırarak bahçenin ısısını düşürerek ferahlık sağlar. Çim ekimi ve bakımı her aşamada dikkat ve özen ister. Verimliliği arttırmak için bazı önemli hususlara dikkat etmek gereklidir.

Çim Tohumu

Çim tohumu tek çeşit veya 3'lü 4'lü 5'li 6'lı ve 7'li karışım gibi farklı özelliklere sahip tohumlardan meydana gelen karışımlar halinde satılır. Bu karışımlar hazır alınabileceği gibi uygulama yapılacak alanın şartlarına uygun olarak uzman biri tarafından da hazırlanabilir. Tohum satın almadan önce iklim şartları dikkate alınmalı ,bahçe toprağının özellikleri tespit edilmelidir.. Mesela suyun yeterli olmadığı yerde az su isteyen bir çim ekilir. Ancak iklim yeterince sıcak değilse bu çimler kışın sararır ve kötü görünür. Bahçede yoğun bir kullanım varsa mutlaka basılmaya elverişli karışımlar kullanılmalıdır. Bahçede hem gölge, hem de sürekli güneş gören bölgeler olabilir. Bu durumda birkaç farklı karışım gerekebilir.,

Eksiksiz Bir Toprak Hazırlığı

Çim tohumlarının kök gelişimlerinin iyi olması ve suyun toprakta tutulabilmesi için toprağın 15-50 cm derinlikte işlenmesi ve bitki besin maddesinin eksik olduğu topraklarda organik madde takviyesi yapılması gerekir. Toprakta kaba ve ince tesviye yapılarak toprak istenilen peyzaj kotuna getirilir ve toprak sıkıştırılarak çim ekimine hazır hale getirilir. Ekime hazır hale gelen toprağın üzerine m²ye 50-70 gr homojen bir şekilde çim tohumu atılır, çim tohumlarının üzeri 1,5-2 cm kalınlığında yanmış elenmiş hayvan gübresi ile kapatılır. Daha sonra silindir ile sıkıştırılarak bolca sulanır.

Rulo Çim

Hazır çim şeklinde ifade edilen ve bu şekilde her alanda rahatlıkla uygulanabilen rulo çim, kısa sürede dilediğiniz alana entegre edilebilmektedir. Farklı bir yerde yetiştirilip rulo haline getirildikten sonra farklı alanlara yerleştirilen bu çim sayesinde, yetiştirme zahmetinde bulunmadan eşsiz bir görünüm oluşturabilirsiniz. İşte bu süreçte size destek olacak Başarı Botanik, dilediğiniz alanda bu uygulamayı en etkili şekilde gerçekleştirecektir. Şimdi uygulamanın pek çok detayından bahsedelim.

Rulo Çim Nedir?

Farklı bir alanda tohumdan yetiştirilmesi sağlanmış, kök gelişimi tamamlanmış olan çimlerin, köklerinden itibaren kesilerek rulo haline getirilmesi olarak adlandırılmaktadır. Bu şekilde doğal çim ekip, uzun süre bakımıyla uğraşmadan, hızlı şekilde çim yapısını elde etmiş olacaksınız. Ayrıca bu uygulama yapay çim değil, gerçek çim tedariği sağlayacaktır. Farklı alandaki çimin, köklerinden itibaren kesilmesi sağlandığı için, bu şekilde doğal çim farklı alanda yer almaya devam edecektir.

Rulo Çimin Özellikleri Nelerdir?

Çeşitli alanlarda, yetiştirme zahmeti olmadan kullanılması sebebi ile tercih edilen rulo çimlerin pek çok özelliği bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

· Zaman gerektirmeden, hemen kullanılabilmektedir.

· Sonucu mükemmeldir ve garantili bir çim uygulamasıdır.

· Kötü görünüme sebep olacak ve hastalıklı olabilecek otlardan arındırılmıştır.

· Birkaç saat içerisinde uygulanabilmektedir.

Yukarıda da görüldüğü üzere pek çok avantajı ve özelliği bulunan rulo çimler ile çeşitli alanlarda doğal çimin avantajlarından yararlanılabilmektedir.

Detaylı Teklif İçin Hemen Arayın

0544 465 71 66